Услуги в амбулаториятаВъв ветеринарната амбулатория се извършват лечебни и диагностични манипулации, а също така и профилактика на заболявания при дребните животни, птиците и екзотичните животни. Екипът от специалисти вярва, че правилната диагноза е ключът към ефективната терапия. За всяко заболяване стремежът е към поставяне на точна диагноза с помощта на опита на лекарите и всички съвременни диагностични методи: кръвни изследвания, рентгенография, ехография.

Трудните пациенти са предизвикателство за нас!

ПРОФИЛАКТИКА

За безпроблемното отглеждане на домашните любимци е особено важна ранната и правилна профилактика.

Растеж и развитие

Още със запознанството при първия преглед на домашния любимец, ветеринарните лекари се информират за здравословното му състояние, но още за наличието на генетични аномалии, проблеми в развитието като луксация на тазобедрената става, зъбния статус и наличието на паразитни заболявания. За проблемните животни се препоръчват мултивитаминни препарати. Следи се развитието на костната система и за опасността от рахит. Наблюдават се ставите за вродени заболявания като дисплазия на тазобедрената става.

Инфекциозни заболявания

Задължително е стриктното спазване на утвърдените в световен мащаб схеми за ваксинация. Ветеринарните лекари стриктно картотекират ваксинираните домашни любимци и сигнализират за предстоящи ваксинации. С това се предотвратяват инфекции като бяс на първо място, но още гана и други опасни инфекции, които все повече се срещат у нас и водят до смърт на животното в 80% от случаите.

Паразитни заболявания

Всички регистрирани в България противопаразитни продукти са на разположение на ветеринарните ни лекари. В зависимост от населеното място, активностите на домашния любимец и други специфични показания, лекарите препоръчват най-удачния препарат от листата за външно и вътрешно обезпаразитяване. Вътрешното обезпаразитяване по световно утвърдените схеми е задължителен елемент в профилактиката на паразитните болести. Изхождайки от възрастта, телесното тегло, физическото състояние, породата и района на пребиваване на домашния любимец, ще бъде избрана най-удачната схема за обезпаразитяване.

ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ

Успешно са лекувани заболявания като гастрит, чернодробни заболявания, отравяния с различни вещества, болести на пикочо-половата система, ендокринни заболявания като диабет и други.

ХИРУРГИЯ

Ветеринарната амбулатория е специализирана в прецизното извършване на голям брой хирургични операции при кучета, котки, зайци, морски свинчета и други дребни животни. Дългогодишният опит и традиции са гаранция за положителните резултати при:

  • кастрация на дребни животни,
  • ортопедични операции,
  • коремни операции,
  • операции на кожа и подкожие.

АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ

От заплождането до съветите за отглеждане на бебетата са в компетентността на нашите специалисти.

ИНФЕКЦИОЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ

Редовната профилактика на инфекциозните болести по схема предотвратява опасни инфекции като бяс, гана и парвовироза, които са широко разпространени у нас. Лечението на развила се инфекция е скъпо, продължително и въпреки усилията на лекари и стопани много често се стига до смърт на животното. Ето защо редовната ваксинация е задължителна в целия свят и се следи стриктно от нашите специалисти. Всички останали банални инфекции на горните и долните дихателни пътища, храносмилателната и отделителната система се лекуват успешно от ветеринарните ни лекари. Традиции имаме и в лечението на паразитни и кърлежови заболявания.

КОЖНИ БОЛЕСТИ

СТОМАТОЛОГИЯ

МИКРОЧИПИРАНЕ